масажи-авантюрин

Ползата от лечебните масажи

Лечебните масажи са пасивен метод от кинезитерапията. Те представляват нанасяне на дозирани механични дразнения върху тялото, чрез различни похвати.  Прилагат се с лечебна и профилактична цел.

Масажът съществува още от дълбока древност. Класическият масаж е най-често прилаганият масаж. Той оказва нервнорефлекторно, хуморално и локално въздействие. Нервнорефлекторното действие се изразява в дразнене на кожни рецептори, които изпращат сигнали до главния мозък и съответно по обратен ред до съответните органи и системи. Хуморалното действие се изразява в активиране синтеза на ацетилхолин, тъканни хормони, витамин D, хистаминоподобни вещества и други. Те оказват влияние върху нервната и кръвоносната система.

Локалното въздействие се получава още в началото на масажа – премахване на отоци, обезболяване, релаксиране, увеличаване обема на мускулатурата, подобряване тургора на кожата.

 

Какво въздействие оказват всички масажи?

Всички масажи оказват особено благоприятен ефект върху кожата. Те спомагат за очистване и отваряне на порите, активират  се обменните процеси и в по-дълбоките слоеве на кожата, стимулира се нервно-рецепторният апарат. Резултатът е подмладена и лифтирана кожа.

На нервната система масажът оказва общотонизиращо, релаксиращо, обезболяващо действие. Масажът оказва пряко въздействие върху повърхностните венозни съдове и капиляри. Отделящите се активни вещества имат отношение към пермеабилитета на съдовете и спомагат за отваряне на резервните кръвоносни съдове. По този начин се осигурява по-добра трофика на тъканите и обмяна на веществата.

Чрез масажи се подобрява трофиката на тъканите, спомагат за разнасяне на ексудативните процеси, имат отношение към лимфозастоя, гъвкавостта на ставните връзки, както и поддържане и възстановяване оптималния обем на движение на ставите.

масажи-авантюрин
Запиши час

Разнообразие от масажи при нас

Детоксикиращ масаж с мед

Масажът с мед е древен метод, преоткрит и прилаган и в наши дннниии. Той е изключително мощно средство за извличане на натрупаните в тялото токсини и е най-добрата противогрипна защита. Медомасажът въздейства на тъканитев дълбочина като възстановява естествената способност на организма да се самопречиства и самовъзстановява. Силно релаксиращото му и животворно въздействие ще се разлее по цялото Ви тяло, като същевременно ще ви тонизира, отключвайки потока на блокираната жизнена енергия.

• Отключва енергиините блокажи в тялото.
• Детоксикира организма като извлича натрупаните в тялото шлаки и токсини.
• Релаксира и тонизира тялото.

Продължителност на масажа: 60 мин.

Дълбокотъканен масаж

Дълбокотъканния масаж е насочен към дълбоките слоеве на мускулите и съединителната тъкан. Той спомага за нормализиране на патологично повишения мускулен тонус, подобрява подвижността на тъканите и тяхната еластичност, стимулира кръвния и лимфния поток. Прилага се както при остри, така и хронични състояния. Особено подходящ при обща скованост на тялото, предизвикана от заседнал начин на живот, физически и емоционален стрес, болки в кръста, гърба и ишиас, схванат врат и горната част на гърба, болки в гърба и краката, дископатия и дискови хернии, плексит, главоболие и мигрена. Чрез серии от концентрирани техники масажът облекчава болките и подобрява кръвообръщението.

• Подобрява подвижността на тъканите и тяхната еластичност.
• Стимулира кръвния и лимфния поток.
• Облекчава мускулни и ставни болки.

Продължителност на масажа: 60 мин.